حدث خطأ في هذه الأداة

طريقة عمل السجق او النقانق بالمنزل ووصفات لطهيه

 
طريقة عمل السجق او النقانق بالمنزل ووصفات لطهيه


يعرف السجق بعدة اسماء منها السجق والسدق والنقانق بالشامي .. وهو محبب لكثير من الناس حيث انه يحتوي علي اللحم وسهل التحضير .. واليوم سنصنع سويا طريقة حشو السجق وكمان حنتعرف علي وصفات كثيرة لطهي السجق .. منها السجق المحمر والسجق بالبيض والسجق بالفول المدمس والسجق بالمكرونة والسجق بالبطاطس او الفاصوليا ..
طريقة حشو السجق بالمنزل :
- نحضر حوالي كيلو من الممبار الضاني الرفيع . يتم تنظيفة جيدا بالملح والخل بعد قلبه ثم يعاد قلبه علي الوضع الاول
- نصف كيلو لحم مفروم فرما جيدا مع قطعو من اللية او الدهن عشان الطعم
- كوب من البرغل الناعم منقوع من قبل في الماء ويصفي 
- بصلة مفرومة مع فصين من الثوم وتوابل قرفة وقرنفل وببريكا كلهم مخلوطين حوالي نصف ملعقة صغيرة 
- قمع نظيف يوضع علي طرف الممبار ويتم حشو السجق بعدما خلطنا جميع المكونات مع بعض 
- وعند الانتهاء من الحشو نقسمه بالطول اللي نفضله حوالي 5 سم بين كل واحدة سجق والاخري وذلك بالربط وبالخيط او عن طريق البرم 
- ممكن الاستخدام الفوري او يحفظ في الفريزر لوقت الحاجة وغالبا يفضل استخدامه عندما نكونوا مشغولين فنجد عندنا وجبة سريعة وسهلة التحضير .

طريقة عمل السجق او النقانق بالمنزل ووصفات لطهيه 

طرق ووصفات لطهي السجق او النقانق :
السجق المحمر :
نحضر نصف كيلو سجق - فصين ثوم مبشورين - حبة فلفل رومي اخضر وممكن الوان احمر واصفر مقطعين شرائح طولية - ملح وفلفل اسود - قليل من الزيت 
نشوح الثوم فع الفلفل الالوان قليلا في الزيت ثم نضيف السجق ويقلب جيدا لمدة 3 دقائق ثم يتبل بالملح والفلفل الاسود .

السجق بالفول المدمس :
نقطع حوالي ربع كيلو سجق الي قطع صغيرة وتشوح في قليل من الزيت مع فصين من الثوم المفري وحبة فلفل اخضر حامي . تقلب جيدا حتي النضج ثم نضيف حوالي 2 كوب فول مدمس ومهروس من قبل ويقلب جيدا ثم يقدم في وجبة الفطار او العشاء مع الخبز البلدي .

 السجق بالبيض :
نقطع حوالي ربع كيلو سجق ونقطع معهم بصلة تقطيع متوسط 
يشوح السجق مع البصلة في قليل من الزيت حتي النضج وممكن وضع حبة فلفل رومي مقطعة ناعم وتشوح معهم .. ثم تتبل بالملح والفلفل الاسود .. نضيف حوالي 5 بيضات مضروبين بالشوكة الي السجق والبصل وتقلب حوالي دقيقة ثم تقدم ساخنه في وجبة الفطار او العشاء مع الخبز.

السجق بالبطاطس او الفاصوليا البيضاء :  
نجهز البطاطس واو الفاصوليا ونحمر البصلة خفيف ونضيف عليها البهارات .. ثم نضيف السجق او النقانق المقطعة والكمية حسب الرغبة وعلي حسب كمية البطاطس او الفاصوليا .. 
يقلب السجق جيدا ثم نضيف كمية الشوربة عليهم مع اضافة البطاطس او الفاصوليا التي سبق سلقها من قبل .. نضيف 2 ملعقة من معجون الطماطم المركزة الي الطبخة مع اضافة الملح المناسب والفلفل .. ولا ننسي فصين الثوم قبل نضج البطاطس او الفاصوليا بخمس دقائق .

طريقة عمل السجق او النقانق بالمنزل ووصفات لطهيه 

السجق مع المكرونة :

نسلق حوالي نصف كيلو من المكرونة الاسبجتي او اي نوع حسب الرغبة 
نحمر حوالي ربع كيلو من السجق المقطع مع شرائح الفلفل الرومي الالوان وفصين من الثوم 
نشوح بصلة مقطعة ناعم وتضاف علي السجق والفلفل 
يتبل السجق مع البصل والفلفل الرومي بالتوابل من ملح وفلفل 
نضيف معجون الطماطم او 3 حبات من الطماطم المقطعة ناعم الي السجق والفلفل الرومي والبصل وتقلب لمدة دقيقة واحدة 
يضاف السجق مع الخلطة الي المكرونة الساخنة المسلوقة وتقدم طبق المكرونة بالسجق ساخنا 
 وبالهنا والشفا

               حقوق الطبع والنشر محفوظة لمدونة جمالك وصحتك من الطبيعة