حدث خطأ في هذه الأداة

احلي سمكة بوري محشي بالبطاطس والاعشاب

احلي سمكة بوري محشي بالبطاطس والاعشاب,السمك بالبطاطس والاعشاب,تحفة السمك بالبطاطس والاعشاب,سمك البوري بالبطاطس والاعشاب بالفرن,اطيب سمك بالبطاطس والاعشاب في الفرن,روعة السمك بالبطاطس والاعشاب

مقادير عمل سمك البوري بالبطاطس والاعشاب في الفرن :

عدد السمك علي حسب عدد الاسرة - لكل 4 سمكات نصف كيلو بطاطس مقطعة مكعبات صغيرة - ملح وفلفل اسود - بقدونس ناعم - ثوم مفروم - كمون ناعم - زعتر ناعم - عصير ليمونتين - 2 ملعقة خل كبيرة - قليل من الشطة الحامية او ببريكا باردة حسب الرغبة

طريقة عمل سمك البوري محشي بالبطاطس والاعشاب في الفرن :

- نحضر سمكات البوري بتنظيفها وفتحها بسكين حاد من الظهر 
- تتبل السمكات بالملح والخل وتترك 10 دقائق 
- تصفي السمكات ثم يمح باخلها بالكمون الناعم 
- نحضر البطاطس المقطعة مكعبات صغيرة وتتبل بالملح والفلفل الاسود والزعتر والثوم المفروم والبقدونس واللفلفل الاحم الحامي او الببريكا
- نضيف ملعقتين كبار من الزيت النباتي او زيت الزيتون افضل 
- نبدأ بحشو السمكات بالبطاطس والخلطة السابقة مثل الصورة المبينة 
- نعصر عصير اليمون علي السطح ونرش قليل من الزيت 
- ترص السمكات في صينية مدهونة وتغطي بورق فويل ( المونيوم ) 
- تدخل الفرن حوالي 10 دقائق ثم نخلع ورق الفويل وتترك حتي يحمر السطح ونتأكد من نضج البطاطس
- تقدم سمك البوري المحشي بالبطاطس والاعشاب ساخنا بجانب الارز البني (الصيادية) والسلطات
وبالهنا والشفا
حقوق الطبع والنشر محفوظة لمدونة جمالك وصحتك من الطبيعة