حدث خطأ في هذه الأداة

كفتة هندي بصوص الطماطم والبهارات


كفتة هندي بصوص الطماطم والبهارات,احلي كفتة بصوص الطماطم ,اطيب كفتة بصوص الطماطم والبهارات,جمال الكفتة بصوص الطماطم والبهارات,روعة الكفتة الهندية بصوص الطماطم الحامي,اخطر كفتة بصوص الطماطم الحريف

مقادير الكفتة الهندية بصوص الطماطم والبهارات :

1 كيلو لحم بلدي مفروم - بصلة مبشورة ناعم - ملح وفلفل اسود - رشة زعتر ناعم - رشة كاري - رشة زنجبيل 
لصوص الطماطم : 1 كيلو عصير طماطم ومسبكة علي النار - فلفل احمر حامي - 4 فصوص ثوم - قليل من الزيت النباتي

طريقة عمل الكفتة بصوص الطماطم والبهارات

- نحضر اللحم المفروم ونضيف عليه البصلة المبشورة والتوابل من ملح وفلفل اسود وكاري وزنجبيل وزعتر 
- تخلط جيدا حتي تختفي المكونات وتصبع باليد احجام متساوية اصابع 
- نحضر عصير الطماطم ونأخذ وعاء ونضع به قليل من الزيت ونشوح به الثوم المهروس
- نضيف حلقات الفلفل الحامي علي الطماطم وتترك لتبدأ في مرحلة التسبيك 
- نحضر صينية فرن ونرص فيها اصابع الكفتة ثم نصب عليها الطماطم المسبكة 
- تدخل الصينية الفرن لتنضج الكفتة وتتحمر من سطح الكفتة 
- تقدم الكفتة الهندية ساخنة مع الارز الابيض والمخللات والسلطة الخضرا
وبالهنا والشفا
حقوق الطبع والنشر محفوظة لمدونة جمالك وصحتك من الطبيعة