حدث خطأ في هذه الأداة

طريقة عمل خلطة ارز المحشي بجميع انواعه

طريقة عمل خلطة ارز المحشي,عمل خلطة ارز المحشي,خلطة ارز المحشي,خلطة لجميع انواع المحاشي,لعمل خلطة ارز المحشي,ارز المحشي واسراره,تحبيشة ارز المحشي,مكونات ارز المحشي


مقادير خلطة ارز المحشي :

3 كوب ارز - بصلتين كبيرتين - 2 ربطة بقدونس - 1 ربطة شبت - نصف كيلو طماطم حمرا - نصف كوب زيت نباتي - 2 ملعقة معجون طماطم - بهارات ( ملح - فلفل اسود - شطة - نعناع جاف )

طريقة عمل خلطة ارز المحشي :

- يغسل الارز جيدا وينقع في الماء حوالي نصف ساعة 
- تقطع الطماطم في وعاء عميق الي اجزاء رفيعة جدا وممكن بالمبشرة افضل
- نقطع البقدونس والشبت الي رفيع جدا بعد الغسيل الجيد
- نبشر البصل ويشوح اولا في كمية الزيت حتي يذبل 
- نضيف الطماطم وتقلب حتي تجف من الماء الزائد
- ننزع الوعاء من النار ويضاف علي الخضرة ( البقدونس والشبت )
- يصفي الارز جيدا من الماء الزائد ويضاف علي الخليط السابق 
- نضيف البهارات من الملح والفلفل والنعناع الجاف والشطة حسب الرغبة 
- تقلب خلطة الارز جيدا حتي تتجانس 
- نبدا باحشو اي صنف زي الكرنب وورق العنب والباذنجان والفلفل الاخضر والكوسة وكمان نفس الطريقة لحشو المنبار والكلماري

وبالهنا والشفا 

حقوق الطبع والنشر محفوظة لمدونة جمالك وصحتك من الطبيعة