حدث خطأ في هذه الأداة

صنية البطاطس البيورية باللحم المفروم

صنية البطاطس البيورية باللحم المفروم,طريقة عمل صنية البطاطس البيورية باللحم المفروم,عمل صنية البطاطس البيورية,احلي صنية بطاطس باللحم المفروم,جمال صنية البطاطس البيورية باللحم

مقادير عمل صنية البطاطس البيورية باللحم المفروم :

كيلو ونصف بطاطس مسلوقة ومهروسة - نصف كيلو لحم مفروم - ملح وفلفل - 2 بيضة - نصف كوب حليب - 2 ملعقة دقيق ابيض
1 ملعقة زبدة طرية - ملح - فلفل اسود - بصلة كبيرة مبشورة ناعم

طريقة عمل صنية البطاطس البيورية باللحم المفروم :

- تسلق البطاطس جيدا بعد غسلها ثم تقشر وتهرس 
-  يضاف للبطاطس البيض والزبد والدقيق وملح وفلفل اسود وتخلط جيدا 
- وممكن اضافة قليل من الحليب حتي تكون طرية ويسهل فردها 
- نحضر اللحم المفروم ( العصاج ) بان نحمر البصلة المبشورة بقليل من الزيت 
- نضيف اللحم ويشوح جيدا الي ان تنضج ويضاف اليها الملح والفلفل الاسود
- نحضر صنية مستطيلة وتدهن بالسمن او الزيت وتبطن بالدقيق 
- ناخذ نصف كمية البطاطس وتفرد في الصنية فردا جيدا حتي تغطي الصنية بالبطاطس
- نضيف اللحم (العصاج) فوق البطاطس ويفرد 
- ناخذ باقي كمية البطاطس وتفرد بحرص فوق اللحم وممكن تبط اجزاء باليد وتوضع فوق اللحم حتي ننتهي 
- تدهن وجه الصنية بقليل من الزبد السيح وتدخل الفرن حتي تنضج ويحمر الوجه بالشواية من اعلي
- تترك لتبرد قليلا ثم تقطع وترص في طبق التقديم 

وبالهنا والشفا 
حقوق الطبع والنشر محفوظة لمدونة جمالك وصحتك من الطبيعة