حدث خطأ في هذه الأداة

طريقة فتة الكوارع (الاقدام) المصرية بالخل والثوم


طريقة عمل فتة الكوارع(الاقدام) المصرية بالخل والثوم,عمل فتة الكوارع بالخل والثوم,فتة الكوارع (الاقدام) المصرية بالخل والثوم,احلي فتة كوارع بالخل والثوم,كوارع بالخل والثوم


مقادير عمل فتة الكوارع بالخل والثوم :

عدد 2 من الكوارع الجاموسي (الاقدام) جاهزين ومغسولين جيدا بعد تقطيعهم - كمية من الارز الناضج - رغيف كبير من الخبز البلدي الناشف المحمر في الفرن - 4 فصوص ثوم كبير- ربع كوب من الخل - 3 ملاعق كبيرة من معجون الطماطم - ملح وفلفل اسود 

طريقة عمل فتة الكوارع المصرية :

- نسلق الكوارع سلقا جيدا في ماء مغلي مضاف اليه حبهان ومستكة وورق اللوري مع بصلة كبيرة ويفضل قبلها بيوم حتي نتاكد من نضجها لانها بتاخذ وقت علي النار 
- نسوي كمية من الارز تكفي لعدد افراد الاسرة وليكن 1 كيلو 
- نجهز صنية التقديم ونكسر فيها رغيف الخبز الناشف المقرمش الي قطع صغيرة باليد 
- نصب كمية من مرق الكوارع بعد نضجها علي الخبز حتي يتشرب 
- نغطي الخبز بكمية من الارز الناضج ونساوي سطح الصنية 
- نشوح الثوم في قليل من الزيت دون تغير في لونه ثم يضاف اليه الخل ومعجون الطماطم وكمية صغيرة من مرق الكوارع حوالي نصف كوب 
- نقلب الخليط علي النار ثم نرش بالملعقة فوق سطح الارز 
- نرص قطع الكوارع المسلوقة وممكن تحميرها حسب الرغبة وتوضع علي الارز وتتبل بالفلفل الاسود 
- تقدم صنية الكوارع ساخنه مع المرق في طبق جانبي لكل فرد 
وبالهنا والشفا