حدث خطأ في هذه الأداة

احلي طاجن سبيط ( حبار ) بالصلصة



طريقة عمل طاجن السبيط بالصلصة,عمل طاجن السبيط في الفرن,طاجن السبيط بالصلصة في الفرن, احلي طاجن سبيط,سبيط في الفرن,عمل السبيط في الفرن,طاجن السبيط

مقادير طاجن السبيط في الفرن :

1 كيلو سبيط او حبار - نصف كيلو عصير طماطم مسبكة علي النار من قبل - ربطة بقدونس مقطع - ملح وفلفل اسود وكمون ناعم - قليل من الزيت - بصلة متوسطة الحجم - 2 فص ثوم مفروم

طريقة عمل طاجن السبيط في الفرن :

- يغسل السبيط جيدا ويقطع الي صوابع 
- نحضر طاسة ونضع فيها قليل من الزيت ونشوح فيها البصله المقطعة الي شرائح ثم نضيف الثوم المفري
- نضيف عصير الطماطم المسبك والبهارات وحلقات الفلفل الاخضر
- نضيف البقدونس والسبيط المقطع مع البقدونس وعندما تبدا في الغليان 
- نسخن الفرن ونضع الصني حتي تتسبك وينضج السبيط او الحبار وممكن الكلماري نعمل نفس الطريقة
- يحمر الوجه من اعلي وتقدم ساخنه مع الارزالصيدية او الخبز البلدي والسلطة الخضراء.

وبالهنا والشفا