حدث خطأ في هذه الأداة

طريقة عمل الباذنجان المخلل



عمل الباذنجان المخلل,طريقة عمل الباذنجان المخلل,تخليل الباذنجان الرفيع,مخلل الباذنجان,احلي باذنجان مخلل,طريقة تخليل الباذنجان

طريقة عمل الباذنجان المخلل  :

1- نحضر الباذنجان الرفيع بعد تنظيفة من الراس وغسله جيدا 
2- نحدث شق بالسكين في طول الباذنجان 
3- نحضر وعاء وبه كميه من الماء تعادل نصف الوعاء وتوضع علي النار
4 - نضع الباذنجان وتترك حتي يتم سلق الباذنجان دون ان يترك يتهري 
5- نحضر حوالي 4 فصوص من الثوم المقشر مع حوالي 3 ملاعق كبيرة من الملح وحبة من الفلفل الحريف ويدق جيدا مع بعض
6- ثم نضيف عليهم حوالي كوب من الماء ونصف فنجان صغير من الخل الابيض اي حوالي 3 ملاعق كبيرة
7- نأخذ الوعاء من علي النار ويصفي ويرص في وعاء من الزجاج ويصب فوقة خليط الثوم والخل والملح مع الفلفل الحامي 
او يحشي كل واحده بالخليط ويرص بجانب بعض لهواة الطعام الحرش 
8- يترك في الثلاجة حوالي يومين او 3 ثم يؤخذ منه للاكل .  

وبالهناء والشفاء