حدث خطأ في هذه الأداة

اكلات لانظمة الرجيم والتخسيس

اكلات لانظمة الرجيم والتخسيس, طرق وجبات للرجيم,وجبات مخصوصة للتخسيس ,وجبات خفيفة للرجيم


طريقة كوسة بالجارتان او قرنبيط جراتان:
المقادير : 2 كيلو كوسه او قرنبيط - 2 بصله كبيره شرائح - 4 فص ثوم مقطع شرائح صغيرة - ملح فلفل - 100 جرام زبده - 1 لتر حليب ممكن نصف حليب - نصف ماء - 50 جرام دقيق - مبشور جوزة الطيب - ملح فلفل - قليل الجبنة المونزريلا :
الطريقة : مقطع الكوسة شرائح مستطيله - ونصف البصل الشرائح - ونملحهم ونضيف الفلفل الاسود وندخاها في صنية مغطاه او بايركس لمدة 30 دقيقة - فرن حار  - ثم نخرجها من الفرن ونضعها في مصفاه حتي تفقد مائها تماما والي ان تصفي الكوسة ترفع اناء علي النار به زبده وفيها الدقيق حتي نري رغاوي الزبدة علي السطح نضيف اللبن الساخن مع التحريك حتي نصل الي الصوص الابيض . ممكن اضافة قليل من الماء الساخن اذا لزم الامر . ونضيف الي الصلصة الملح والفلفل ومبشور جوزة الطيب ونحضر بايركس التسوية او الصنية ونضع جزء من الصلصه البيضاء ثم نضع نصف الكوسه بالبصل - ونغطيه بالصلصة البيضاء ثم نضع النصف الاخر ونغطيه بما تبقي من الصلصة - ثم نرش الوجه بقليل من الجبنه المتزريلا .ثم ندخاها الفرن 20 دقيقه وحتي نحصل علي لون ذهبي جميل .ودي تكون صنية الكوسة بالجراتان للتخسيس
هام جدا : اللبن المستخدم خال الدسم مخصوص للرجيم وايضا الزبدة من النوع الدايت للتخسيس.


طريقة سلطة التونة للتخسيس :
المقادير : 2 علبة تونة متوسطة حوالي 150 جلرام تونه مصفاه من الزيت لغرض التخسيس - 1 بصله متوسطة بيضاء مبشوره ناعم
والبصل مفيد ايضا للتخسيس + 1 ليمونه - 1 فص ثوم - نصف حزمة بقدونس - ملح فلفل وقليل من الكمون والشطه لمن يرغب
 الطريقة : نقوم بهرس التونه بالشوكه حتي تصبح نصف ناعمة
ننقل التونه الي بوله للخلط مع باقي المقادير - نضبف البصل - وتقلب بملعقة خشب ثم الثوم المفروم والبقدونس ونقلب السلطه جيدا ثم نضيف البهارات حسب المزاج وتعصر الليمونه .


طريقة الكباب المشوي او الفراخ :  افضل من المقالي مخصوص للتخسيس 
المقادير : نصف كيلو جرام لحم فراخ من الفخذين او لحم بقري خالي من الدسم - مقطع مكعبات تزن الواحده حوالي 300 جرام - 1 قرن فلفل رومي كبير - نصف ملعقة مبشور جوزة الطيب - 1 بصلة كبيرة + 1 حبة طماطم كبيرة - 2 فص ثوم مدقوق - ملح وفلفل ببريكا ( احمر بودر وبارد ) علبة زبادي خالي الدسم .
الطريقة : نقوم بتقطيع البصل مكعبات تتناسب وحجم الفراخ وكذلك الفلفل الرومي والطماطم وترشها بقليل من الملح والفلفل الاسود .
نقوم بتتبيل الفراخ بالملح والفلفل والببريكا والثوم والزيادي ونخلطها جيدا ونتركها حوالي ساعة .
قبل التسوية علي النار باحضار عيدان الشيش الخشبية ونقوم بتشيش المكونات بالترتيب :
الاول قطعة بصل ثم قطعة فراخ او لحم ثم قطعة فلفل رومي ثم فراخ او لحم  ثم قطعة طماطم ثم اللحم او الفراخ . وتقفل بقطعة بصل من ناحية تجويف البصله وهكذا الي ان ننتهي من كل المقدار لعمل احلي كباب خالي من الدهون مفيد في التخسيس .
مع قليل من الفحم او انواع الشوايات الكهربائية او الجريل .